Program Belajar Membaca I-SINA untuk kanak-kanak

Di zaman ini tentu ramai di kalangan ibu bapa yang inginkan anak-anak mereka pandai membaca se awal mungkin.Anak-anak sebenarnya jika di latih dari awal iaitu seawal usia 4 tahun mereka sebenarnya sudah boleh membaca dengan lancar.


Ini semua bergantung kepada tahap pemikiran dan faktor sekeliling anak tersebut.Ibu bapa memainkan peranan utama dalam menghadapi perkara ini.Bertindak awal agar anak-anak tidak ketinggalan dalam bidang pembelajaran di sekolah.


Adalah amat merugikan sekiranya anak-anak kita tidak pandai membaca ketika berada di peringkat sekolah rendah ketika tahun 1 hingga 3 dan mungkin ke tahun-tahun yang seterusnya.Mereka akan terus ketinggalan dengan rakan-rakan sebaya mereka.

Pihak Kelab Kebajikan Nurinsaniah Selangor telah mengambil inisiatif tersebut dengan mengadakan kelas harapan nurinsaniah untuk murid-murid yang tersebut.Mereka akan didedahkan dengan kaedah 3M - Membaca,Menulis Dan Mengira......Dan akhir sekali mereka akan masuk keperingkat 4M - Membaca,Menulis,Mengira Dan Memahami.

Alhamdulillah Program tersebut telah mendapat sambutan yang baik oleh masyarakat setempat.Kini kami mempunyai 70 orang pelajar yang kebanyakan lemah dalam pembacaan dan pemahaman.Serta terdiri dari keluarga yang berpendapatan dibawah RM3,000.

Jadi atas kesedaran inilah kami sarankan supaya anda semua mengambil langkah awal terhadap anak-anak anda dalam bidang pelajaran terutamanya tentang Pembacaan dan Pemahaman.Kami sarankan atau cadangkan supaya anda membeli buku Program Belajar Membaca I-SINA ini.Buku ini telah terjual melebihi 10,000 unit.Buku ini akan menerangkan kaedah-kaedah pembelajaran untuk anak-anak anda dengan cara yang mudah,cepat dan berkesan.

Kami sarankan supaya setiap keluarga memiliki satu unit untuk setiap rumah.Dan ia sangat sesuai untuk semua bangsa dan agama.

Harga yang diberikan adalah sangat menarik iaitu sekitar RM70 untuk seunit.

Untuk info semua.Setiap jualan yang terhasil dari penjualan buku Program Belajar Membaca I-SINA ini sebahagiannya akan disalurkan untuk menjalankan program-program Kebajikan di Kelab Nurinsaniah Selangor.

Sekian.

Terima Kasih Atas PEMBELIAN anda.Semoga anda beroleh rahmat setiap masa.

~BERKONGSI MEMBAWA BERKAT~

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »

9 comments

comments
May 08, 2015 12:09 AM delete

Aah la kan..dah kena ajar Zuyyin membaca ni, lagi 2 bulan nak masuk 3 tahun. Mengeja dah pandai sikit2

Reply
avatar
May 08, 2015 6:23 AM delete

Semoga Al Qur'an akan semkain dipelajari oleh semua muslimin di seluruh dunia

Reply
avatar
May 08, 2015 7:36 AM delete

yalah kan..amat bagus anak seawal mungkin boleh membaca..nanti kat sekolah mereka akan lebih pandai dan memahami..

Reply
avatar
May 08, 2015 7:44 AM delete

Menarik nampaknya buku ini. Macam anak sulung Mek ila tu baru nak masuk 5 tahun, Alhamdulillah dah pandai membaca dan mengaji.

Reply
avatar
May 08, 2015 8:01 PM delete

wah program yang cukup bagus untuk kanak-kanak ni

Reply
avatar
May 10, 2015 7:03 AM delete

memang program bagus nih.

Elok sangat la mak bapak ambil tahu nih.

Reply
avatar
May 10, 2015 4:42 PM delete

Terima kasih kongsikan..masih belum terlambat lagi untuk hadiahkan pada si anak tersayang ni...

Reply
avatar
May 10, 2015 6:28 PM delete

Patut dah kena ajar anak membaca dari sekarang ni..nanti masuk tadika dah pandai sikit

Reply
avatar
June 12, 2015 1:25 PM delete

ada berapa buku dalam set ni?

Reply
avatar